REMI - skolen, Yola, Nigeria

Y´s Men´s Region Danmarks REMI-projekt 2007/08 var at donere midler til opførelse af workshopbygning med tilbehør, hvorved skolens elever får mulighed for at lære praktiske faglige færdigheder, der kan give specielt de ikke boglige elever forudsætninger for at kunne ernære sig selv efter den undervisningspligtige alder.

Ved indvielsen, den 22. september stod bygningen færdig i en god kvalitet og var færdigindrettet med:
• Sylokale med 5 symaskiner og en overlockmaskine.
• EDB-lokale med 5 elev pc´ere og 1 lærer-pc. Der var tilsluttet med bredbånd til internet.
• Frisørlokale – til herre- og dameklipning.
• Lokale til læring af vask, tørring og strygning – indsat vaskemaskine.
• Lokale forberedt til madlavning – herunder læring i kostlære og renlighed.
• Desuden aftalt anskaffelse af 5 væve.
• I projektet indgik også faciliteter med tømrerværksted og brolægning. Disse var under færdiggørelse.

For ca. 1 år siden indgik Y´s Men, Region Danmark, en samarbejdsaftale med (tidl.) Sudanmissionen om projektet.
Der blev indsamlet kr. 287.500.
Aftalen om arbejdet blev forhandlet med skoleleder og nu undervisningsminister Mr. Recab Bongi ved et besøg på skolen i maj 2007. Efterfølgende blev der udarbejdet en samarbejdsaftale med Sudanmissionen med sidstnævnte som administrator på projektet. Af aftalen fremgik bl.a., at Y´s Men ved indvielsen skulle være repræsenteret.
Indvielsen var overvældende og festlig med den røde løber lagt ud for den brederepræsentation af bl.a. guvernør, ærkebiskop, biskop,gæstetaler, bestyrelsen for REMI. Desuden forretningsudvalget for Mission Afrika – og selvfølgelig alle skolens 247 dejlige og glade børn.
De yngste kun 2 år. Desuden deltog flere fra lokalbefolkningen

Der blev holdt mange taler, klippet snor og afsløret en erindringsplade og i den forbindelse blev der også videregivet en LEGO gave (en kuffertfuld legoklodser til LEG og LÆRING) til børnene, som Elsebeth og jeg havde medbragt.
Efterfølgende havde vi fornøjelsen af, at opleve børnene i deres leg i klasserne med LEGO-klodserne.
Den gode oplevelse jeg havde af REMI, var ikke blevet mindre ved gensynet efter 1 år. Skolen er meget velfungerende og er visionær i dens metoder til at afhjælpe de mange handicaps og er nu foreløbigt forbillede for tre – fire andre skoler efter at Mr. Bongi, som undervisningsminister, har fået ansvaret for 2000 skoler i staten Adamawa staten.

REMI har siden sidste år fået en dygtig og effektiv daglig leder, Patience, 30 år med en god uddannelse og har en god tilgang til skolens udvikling og samarbejdet med lærere og forældre.

Y´s Men´s, Region Danmark har for 2008/09 besluttet at donere et nyt projekt til REMI (med skattefradrag).