Sundheds- og hygiejnefaciliteter i Ngong konvertit center, Cameroun – Mission Afrika

25 års følgeskab mellem Mission Afrika og den Lutherske Brødrekirke i Cameroun (EFLC) har skabt et solidt og tillidsfuldt fundament for vækst og samfundsforvandling. Kirkens 200.000 medlemmer er fordelt på over 1.000 menigheder. Kirken er velorganiseret og har vækstambitioner og -potentiale. Trods stor forskellighed er det lykkedes at samle en komité af ledere fra kirker, moskéer og myndigheder for at vise det konfliktramte område, at man kan være venner, besøge hinanden og hjælpes ad.

I Ngong i det nordlige Cameroun – som i nogen grad er hærget af Boko Haram – har kirken bygget et lille center for konvertitter fra islam til kristendommen. Her kan de bo og finde fodfæste i deres nye tro og være i sikkerhed fra deres familie eller landsby, som kunne finde på at gøre dem fortræd, fordi de har skiftet tro. Konvertitcentret er opført i samarbejde med Y´s Men Danmark.

Centeret har eksisteret i nogle år nu, men der er behov for at udvide det. Der er brug for køkkenfaciliteter. I dag laves maden uden for over bål.

Nuværende bygninger:

  • 2 store bygninger, der hver kan rumme 6 familier
  • Brøndboring drevet af solenergi

Hvad der nu skal bygges, log som der søges støtte til:

  • 3 latriner
  • 2 køkkenafdelinger
  • Lofter i de eksisterende bygninger
  • Solcelledrevet strøm i alle bygninger
  • Projektet er på 160.000,- kr.

Drømme for fremtiden:

Det er en stor grund på ca. 18 hektar, som vi gerne vi have indhegnet for at beskytte beboerne – dels mod overfald, men også mod tyveri og omvandrende dyr fra nabolandsbyen.

Mission Afrika udfører et omfattende og anerkendelsesværdigt i Cameroun. Se og læs om de andre projekter: https://missionafrika.dk/cameroun

Hvordan støtter jeg
MobilePay: 816625.
Bankoverførsel: 9570 konto nr. 11803989