Lægehjælp til fattige i udkantsområder i Bulgarien.

Det er det projektet handler om:

At hjælpe syge mennesker i isolerede, fattige og utilgængelige områder i Bulgarien.

I Mattæus 9,35 står der: “Jesus gik rundt I alle byerne og landsbyerne og helbredte al sygdom og lidelse.”  

Og vi ved, at han forventer, at vi hjælper vores næste med det, vi kan.

 

 

 

Bulgarien er EU´s fattigste land.

Landet har mangel på specialister og udstyr, så man når ikke ud i de fjernest beliggende områder. Men smerte og sygdomme, der normalt kan undgås, kan afhjælpes I meget stor grad ved hjælp af frivillige.

 

Sofia Central Y´s Men´s Club bringer mad og genbrugstøj til nogle af disse områder. Somme tider tager det op til 3-4 timer at komme der til grundet terræn og dårlige veje. Da klubben også har mulighed for at yde grundlæggende lægehjælp sammen med mad, klæder og tæpper, føler de nødvendigheden af at hjælpe. De samarbejder med lokale kirker, og på den måde får de viden om, hvor de ældre og fattige bor. Til gengæld kan klubmedlemmerne fortælle dem om, hvordan de får den mest nødvendige lægehjælp. I vores projekt kan vi læne os op ad den ekspertise, som lægen Dimiter Tomov besidder. Han har erfaring fra Røde Kors, hvor han har undervist I First Aid ved ulykker og trafikulykker. Han har mange års erfaring fra skadestue, fra afdelingen for sygdomme i de indre organer og hjerteafdelingen.

Vi håber at projektet bliver i stand til at købe en bil eller trailer og udstyre den med basale lægeinstrumenter. I samarbejde med lokale kirker og lokale myndigheder påregner man at være der et par dage ad gangen, hvor man kan behandle syge og udskænke mad til trængende. Bilen eller traileren kunne også benyttes som overnatningssted, hvis det bliver nødvendigt. Hvis man bliver I stand til at få projektet til at køre et års tid med danske Y´s Men´s velvillige hjælp, kunne man måske gøre projektet så populært, at det kan blive et “selvkørende” projekt støttet af de lokale myndigheder og kirker. Eller, hvis projektet bliver en succes, kunne det måske blive permanent ved hjælp af offentlige fonde!