Regionsprojekt 2018-19 Mushemba Foundation.

Et projekt hvor vi støtter opførelsen af et børnehus til drenge, der er tilknyttet Trinity School, Bukoba, Tanzania.

Skolen har gennem sponsorater fået opført et børnehus til piger, nu søger de at få opført et lignende hus til drenge, hvilket vi har givet dem mulighed for. Børnehusene har umådelig stor betydning for børnenes muligheder for indlæring og trivsel.

Onesmo: Han bor sammen med sin stedmor og far.

Stedmoren er ikke særlig glad for Onesmo, og gør hvad hun kan, for at gøre livet surt for den unge fyr. Hun slår ham, taler usandt om ham til hans far, får faren til at slå ham, osv. Ofte gør hun det sådan, at han får en masse opgaver han skal løse INDEN skoletid – fordi hun ikke vil have han går i skole.

Men Onesmo er super sej; han skynder sig at ordne tingene og når som regel i skole til tiden alligevel.

Onesmo er ca. 15 år og går i 6. klasse. Han er super dygtig i skolen og ELSKER at læse og studere. Han er skolens bedste elev – får altid top karakterer, og så er han vellidt af alle. Han er også prefect på skolen – han har et ansvar overfor de andre elever på skolen, og det tager han meget alvorligt.

Han er super sød og tager sig af de mindre elever. Er altid hjælpsom osv. Hans største ønske er at komme hjemmefra – at komme til at bo på Trinity Skolen, og få fred og ro til at læse og blive færdig med Primary School, så han kan læse videre, og dygtiggøre sig.

Tak fordi I fra Y’s Men vil hjælpe os med, at få Onesmos ønske til at gå i opfyldelse – så han kan flytte ind i det drengehus I hjælper os med at få midler til. Der betyder ALT for den unge fyr.

Slivia: Hun har mistet sin mor, og blev faren gift igen.

Den nye kone havde dog en meget dårlig opførsel overfor Slivia, og overbeviste faren om, at Slivia ikke lignede ham overhovedet, så hun kunne da ikke være hans datter. På baggrund af dette begyndte faren også at opføre sig dårligt overfor sin datter.

Vi besluttede os for at bringe hende til Trinity Skolen.

Idag er hun en rigtig glad pige, som nyder at læse og udvikle sig på skolen, få masser af venner, og samtidig få lov til at være barn.

Slivia er blot én af mange piger – deres historier varierer selvfølgelig, men fælles for dem alle er det, at Trinity Skolen er en tryg base for rigtig mange børn, fordi de ikke har andre steder at være. Og mange har ikke lyst at forlade skolen op til ferier osv.

Vi glæder os til at kunne give drengene den samme mulighed for en tryg base. For det har de brug for.

Tak Y’s Men, fordi I vil hjælpe og være med til at give drengene et trygt og godt sted at være.