CEE projektet 2022-23

Lad os hjælpe med at skabe et rum til nye relationer.

KFUM Nesvady har arbejdet i 25 år i en slovakisk-ungarsk by i det sydlige Slovakiet, Nesvady. Det er et anerkendt og respekteret kulturelt sted i centrum af byen. I mange år har KFUM været med til at opbygge relationer i samfundet og forme de unges liv. Der gennemføres mange forskellige aktiviteter i ”Drop-In-Centeret”. Til stor glæde for børn og unge fra alle samfundsgrupper.

FUM Nesvady opererer i egne lokaler i byens centrum. Huset har desværre ikke helt de faciliteter man kunne ønske sig specielt udendørs. Der mangler hegn, børnevenlige belægninger og udendørs udstyr til børn så som sandkasse, lysthus, klatrestativer, bænke, grønne områder, ja listen er lang. Også udstyr til uddannelses- og sportsaktiviteter kunne betyde at personalet kunne beskæftige og passe flere børn.

Y‘s Men Club Liptovsky Mikulas har igennem tiden samarbejder meget med KFUM Nesvady. Det er også med udgangspunkt i dette samarbejde at der i 2021 blev startet en ny Y’s Men’s Club i Nesvady. Opbygning at relationer imellem udstødte grupper og resten af samfundet har hele tiden været ledetråden.

Arbejdet har indtil videre båret frugt og de tidligere resultater har gjort at arbejdet fortsætter med disse nye initiativer. At lette de etniske spændinger i alle aldersgrupper giver en stor fordel for hele samfundet.