Bedre sundhed redder liv

Sygdomme, ulykker og fødsler – sundhedsklinikken i Houpou i Cameroun tager hver dag imod mange patienter, men klinikken har hverken adgang til rent vand eller strøm - og det gør det svært at give god behandling. En brønd og et solcelleanlæg ved klinikken vil betyde enorme forbedringer i hverdagen.

Forestil dig, hvis sygeplejersken først skulle gå fem kilometer for at hente vand, når du kommer til skadestuen for at få hjælp til din søn, som har skåret sig i fingeren – og at det hentede vand ikke er rent.
Eller forestil dig at være nødt til at behandle dine patienter i mørke, fordi klinikken ikke har strøm. Hverken trygt eller sikkert, men ikke desto mindre er det virkeligheden på sundhedsklinikken i Houpou. Den lokale kirke har med en stor indsats fået bygget en sundhedsklinik op i det afsidesliggende område, hvor beboerne tidligere måtte klare sig helt uden behandlingsmuligheder.
De har nu brug for vores hjælp til at kunne tage de næste vigtige skridt og få gravet en brønd og opsat et solcelleanlæg, som kan give klinikken strøm i et området uden elforsyning.
Klinikken drives af Den Lutherske Brødrekirke og betjenes af lokalt personale. Med rent vand og strøm på klinikken får de meget bedre muligheder for at hjælpe patienter i området.

Hent folderen...