HISTORIEN OM MAKE THEM SMILE KENYA

 

 

 

Make Them Smile Kenya er startet af danske Ditte Engelbrecht Sørensen, som er født og opvokset i Ry i Østjylland.

I 2014 rejste hun til Kenya via organisationen ICYE (International Culture Youth Exchange) for at arbejde et år som frivillig på et børnehjem for forældreløse.

Opholdet satte dybe spor, og Ditte blev klar over, at hun ikke kunne sige farvel til Kenya og gadebørnene. Hun vidste, at det, som børnene manglede allermest, var et hjem med trygge rammer og omsorg, og dette kunne hun ikke skabe hjemme

fra Danmark. Dette blev således startskuddet til Dittes nye hjem i Kenya og projektet “Make Them Smile Kenya”, som er et børnehjem, der skal sikre, at forældreløse gadebørn opnår adgang til uddannelse, sundhed og andre relevante serviceydelser.

Hjemme i Ry var der fra dag ét stor opmærksomhed omkring Dittes engagement i Kenya. Der blev i lokalsamfundet iværksat indsamling af sportstøj, penge, legetøj samt andet, som kommer børnene til gavn. Igennem hjælp fra børn på Mølleskolen, Ry hallerne, lokale virksomheder, Lions Club Ry og mange andre, kom der stort fokus på projektet, og den dag i dag henvender stadig mange af byens borgere sig til Ditte, for at støtte og dermed gøre en forskel for projektet.

Ditte har de sidste par år, med hjælp fra andre frivillige, gjort meget for at synliggøre projektet. Hun har afholdt foredrag for blandt andet Lions Klubber, Rotary Klubber, Ys men og mange andre, hvilket har resulteret i donationer, som har muliggjort købet af grunden i Mombasa – Kwale, hvor børnehjemmet skal opføres. Derudover er der nu bygget en brønd på grunden, så de lokale ikke længere skal gå tre kilometer for at hente vand til madlavning, bad osv. I august 2019 startede vi byggeriet af selve børnehjemmet