Istandsættelse og opgradering af hospitalsskibet ”Africa Mercy”

Skattefradragsprojekt jfr. §LL8a for 2023 

Mercy Ships Danmark, som driver verdens største flåde af civile hospitalsskibe, og som Y’s Men og alle andre nu kan støtte med ret til skattefradrag.  

Mange husker lyden er det klingende porcelæn, duften af røde pølser på den gamle IC3 togfærge Dronning Ingrid, der sejlede mellem Korsør og Nyborg fra 1980 til 1997, før Storebæltsbroen blev taget i brug. Den i dag mere end 40 år gamle organisation Mercy Ships opkøbte færgen i 1999 og gav den nyt liv ved at foretage en stor ombygning, der forvandlede skibet fra en togfærge til et hospitalsskib med moderne faciliteter og kahytter med plads til cirka 450 volontører. Disse volontører arbejder sammen for at tilbyde gratis operationer til patienter i Afrika, som ellers ikke har adgang eller råd hertil.  

Den ombyggede færge stod færdig i 2007 og har siden sejlet under navnet Africa Mercy. Siden dengang har skibet besøgt 10 forskellige afrikanske lande og udført flere end 35.000 gratis og livsforandrende operationer. Endnu flere har fået livsvigtig hjælp på de tandklinikker, som Mercy Ships bemander i landene. Arbejdet er drevet af professionelle volontører, der selv betaler for deres ophold på eller uden for skibet. Vi samlede ind til Mercy Ships Danmark som regionsprojekt i 2018, hvor opgaven var at uddanne lokale læger og sygeplejersker til skibet.   

Nu trænger Africa Mercy til en større istandsættelse og opgradering. Mercy Ships vurderer, at skibet med denne opgradering vil være levedygtig i yderligere 10–15 år til gavn for op til 422.000 mennesker, der på forskellig måde vil modtage hjælp. Vi håber, at vi i Y’s Men Region Danmark kan være med til at skabe det økonomiske grundlag for renoveringen ved at indbetale pæne beløb til årets skattefradragsprojekt. Målet for indsamlingen via Y’s Men Region Danmark er 250.000 kr.  

Fakta om Mercy Ships..