Venskabsbesøg kan være en succes trods sprogproblemer…

Det var det Vendelbo Y's Men's Club Hjørring erfarede da de havde besøg fra Vilnius.

Vi har længe arbejdet på at få besøg af vores venskabsklub: Y’s Men’s Club of Vilnius Community og i 2019 lykkedes det, fortæller Birte Larsen Vendelbo Y's Men's Club.

 

”Vi troede flere gange at det ikke blev til noget, da kommunikationen ikke altid gik lige let, men den 13. august om aftenen ankom 13 gæster fra Vilnius i en lille bus. Vi mødtes i Bistrupkirken, som er vendelboklubbens faste mødested og efter vi havde drukket kaffe med boller, blev gæsterne fordelt hos værtsfamilierne. Vi var lidt spændte på det hele, vi havde på forhånd hørt, at det kun var nogle få af gæsterne, der kunne tale engelsk og det er heller ikke alle vores medlemmer, der er trygge ved at tale fremmedsprog. Det viste sig dog at de fleste kunne lidt enten tysk eller engelsk.” fortæller Birte videre.

 

Gæsternes ønsker blev indfriet…

Gæsterne havde på forhånd givet udtryk for, at de gerne ville se og høre lidt om genbrugsbutikker, - så onsdagens program begyndte med et besøg i genbrugsbutikken i Sindal, der drives af Sindal-Bindslev Y's Men's Club. Derefter gik turen tilbage til Hjørring, hvor et af klubbens medlemmer havde anrettet frokost i Ungdomshuset. Eftermiddagen gik med bl.a. besøg i Hjørrings ældste kirke - Sct. Olai Kirke, og "Den blå sociale café" (Blå Kors sociale værested). Dagen sluttede med en festlig aften med middag, taler, gaveoverrækkelse, sang og musik.

Vilnius havde en fin gave med til klubben, et billede af en lukket dør, et symbol på, at vores venskab skal åbne døren mellem vores klubber.
Se billeder på klubbens >hjemmeside<

Vel tilrettelagte ture…

Torsdag var der planlagt en tur til Råbjerg kirke og Råbjerg Mile. Derefter gik turen til Skagen med besøg på Grenen, kaffe i spejderhuset, tid på egen hånd til shopping, derefter mødtes vi ved "Den tilsandede kirke", hvor vi spiste sammen. Vi deltog alle i sommerens sidste friluftsgudstjeneste ved kirken.

Fredag var afrejsedag, og til fri disposition, sådan at man kunne gøre det man havde lyst til - shopping, parkvandring, genbrugsbutikker osv. Også denne dag var der frokost i Ungdomshuset.

Fredag aften samledes vi igen i Bistrupkirken til aftensmad og afsked.

Aftenen sluttede, som vi plejer det, med en lille andagt og sang - en stemningsfuld afslutning på tre dejlige døgn, hvor nye venskaber blev dannet og vi fik talt om forventninger til venskab og samarbejde.

Vi håber det vil lykkes med et besøg i Vilnius om et par år.