Kimbrernes Y’s Men’s Club arrangerer af >Tidens Kunst< for femtende gang…

Tekst og foto:// Poul E. Petersen
Fin donation til FDF
Et tidligere husmandssted, som FDF Aars erhvervede i begyndelsen af 1980erne, blev renoveret af frivillige kræfter – børn som voksne – tilbage i 1983 og indviet i 1984. Udløbsdatoen for dette hus er ved at være overskredet. Der mangler derfor plads til ca. 150 børn. Et nyt projekt som der skal være med til at skabe rammerne.

Der er nedsat en projektgruppe, som arbejder målrettet på at lave projektbeskrivelse og få søgt penge hjem til at realisere dette fantastiske nye kredshus, som al-lerede bliver kaldt Naturrum Cimbrerhøjen.
Kimbrernes Y’s Men’s Club der er arrangører af Tidens Kunst har valgt at en del af overskuddet fra udstillingen skal doneres til dette formål. FDF kunne derfor mod-tage et pænt beløb til deres nye projekt som blev overrakt til dem fredag ved ferniseringen.

Kimbrernes Y's Mens Club har igen for femtende gang indrettet Messecenter Vesthimmerland…

til at kunne tage imod 86 forskellige kunstnere der udstiller med alt fra malerier – foto – skulpturer og meget andet; med omkring 2200 besøgende blev det til flere hundrede mere end sidste år.
Den tredages udstilling i samarbejde med Aars 150 års Byjubilæum, men det er nu ikke jubilæet, der blev trækplasteret, men naturligvis - kunsten, der er så indholdsrig, at der er noget for enhver smag.
Knud Erik Christensen fra Cimbrernes Y’s Men’s Club fortæller, at man allerede i november sidste år kunne melde udsolgt, og kunne byde mere end 20 nye udstillere velkommen, og man har fortsat venteliste.
Der var mødt ca. 400 til ferniseringen.
Vi er også næsten alle mand involverede og er 15 mand på vagt hver dag under udstillingen, og for os er det nu ikke bare kassetænkning, men det at vi løfter så stor en opgave og det sociale samvær der også følger med, er lønnen i sig selv.

Kunstnere fra hele landet…

Knud Erik fortæller videre: >Vi har mange kunstnere, som er kommet fra det meste af Jylland og nogle få længere væk, det længste må nok være Næstved. Men, de lokale kunstnere fylder også godt<

Set&Sket mødte nogle af kunstnerne bl.a. Poul Spanggaard der har været med i alle 15 år. Poul Spanggaard der altid maler, mens han står på sin stand. Poul der er autodidakt, men efter en del kurser både i ind og udland er blevet en habil kunstner med mange udstillinger bag sig.

 

Frank Nielsen en lokal kunstner, mødte vi også, han var på opfordring blevet udstiller af sin fotokunst for første gang på Tidens Kunst.
Et eksempel på, hvad man også som kunstner kan bruge den moderne fotobehandling til.
Fotografier bliver trykt på lærred og med en passende indramning kan forveksles med et maleri.

 

 

Trine Kandborg der også er førstegangsudstiller, havde en spændende stand med noget eksperimenterende kunst.

Trine kommer fra Vejle og var også blevet kendt med udstillingen på den gode mund til mund-metode der jo fortsat er gratis.

 

Trine er meget alsidig og alle penselstrøg er malet med stor kærlighed til kunsten og kunsthistorien.


Når malingen bliver lagt på det rene lærred, starter eventyret for mig, for nu kan alt ske. Der bliver spartlet, laseret, ridset, trukket maling af, lagt på igen, så det til sidst danner den helhed jeg gerne vil have. Mange af mine værker kan godt have over 10 lag, før jeg er tilfreds fortæller Trine Kandborg.

 

Der eksperimenteres og arbejdes med akryl, olie, tusch, kul, rust, pigment, ink - Ja, alt hvad der kan give lysfast farve så kan det bruges i Trines kunstværker.

Intuitiv Stenkunst…

Vi møder Steen Thomsens på hans stand, i dialog med en gæst der peger på en af figurerne, og spørger, hvad forestiller den?

Og svaret falder prompte ”Den forestiller det du ser” - den kan godt være navngivet ud fra det jeg ser, men det betyder nødvendigvis ikke, at du ser det samme, svarer Steen Thomsen.


Mange af Steen Thomsens figurer er lavet i dansk granit fundet i grusgrave, en foræring fra Norge, leveret af istiden.

Intuitiv stenkunst er for mig øjeblikkets stemning der bestemmer. Der bliver ikke brugt skabeloner eller fotos for at opnå en ensartet eller fotografisk skulptur. Det er øjeblikkets fantasi, der sammen med stenens form og sjæl der bestemmer hvorledes skulpturen skal se ud.


Se flere billeder her: https://photos.app.goo.gl/8JEQUgqJ4uxxmgNC6