Vores Historie - hvordan blev Y's Men til

I begyndelsen af 1900-tallet blev det populært, at starte frokostklubber i forbindelse med forskellige organisationer og således også i KFUM

I Toledo, USA blev Y’s Men International stiftet i 1922 af en gruppe medlemmer af KFUM.

Klubbens formål var kammeratskab og ”service til KFUM”. Hurtigt blev der startet klubber i USA og Canada og derefter i resten af verden. På konventet i Atlantic City i november 1922 (17 klubber) blev der udarbejdet love og man vedtog vores motto ”at vedkende sig den pligt, der følger med enhver ret”.

Ved konventet i Grand Rapids i 1928, var der stiftet 22 distrikter og 155 klubber i 4 lande. Da Danmark kom med i 1947, var der 371 klubber fordelt over 26 lande. 

Bevægelsen i Danmark fik sin begyndelse, da Ejnar Davidsen i Aalborg under et messebesøg i Prag i 1946, fik kontakt til en KFUM sekretær, som fortalte ham om Y’s Men’s ideen. Den daværende generalsekretær for YMI, Henry Grimes, var orienteret om mødet i Prag og kontaktede Ejnar Davidsen med en opfordring til at danne en klub i Aalborg. Allerede i 1947 fremlagde Ejnar Davidsen ideen for KFUM og den 11. august 1947 blev Aalborghus Y’s Men’s Club chartret.

Ønskes der yderligere information/oplysninger kan følgende link anvendes:

Læs Y’s Men’s Historiebogen