Et meget anderledes år, en meget anderledes tid – over hele verden

Fra alle sider oplever vi et meget anderledes år, en meget anderledes tid – over hele verden

Fremtid og Håb driver et børnehjem i Tanzania og oplever også vanskeligheden ved at føle arbejdet så tæt, som vi alle ønsker. Medarbejderne i Tanzania gør alle en stor indsats for at beskytte børn og unge mod virkningerne fra den verdensomspændende pandemi.

Helt frem til de første måneder i det nye år 2021, lød det fra regering og myndigheder, at Tanzania var forskånet for Cocid-19 og desværre agerede derefter. For få uger siden døde Tanzanias præsident Magifuli og vi frygter at virkeligheden nu bliver kendt. Fra vores partnere i byen Sumbawanga, Tanzania hører vi nu om sygdom og desværre også begravelser i den nære omgangskreds. Vi håber den nye præsident mama Samia (Tanzanias første kvindelige præsident) vil yde en anderledes koncentreret og forebyggende indsats end nu.

Vore partnere og medarbejdere har gennem det seneste år gjort en særlig indsats for at oplyse og forebygge virkningerne af en pandemi. Allerførst fokus på hygiejne i egen organisation og dernæst oplysning til den øvrige lokalbefolkning, blandt andet vha. højtalervogne, der kører rundt og fortæller om vigtigheden af at vaske hænder, gøre rent, holde afstand osv. – vi tror på det har hjulpet mange.

Ved siden af alt dette går livet videre. Tilbage i foråret 2020 var skoler og uddannelsesinstitutioner lukket i nogle måneder og alle elever sendt hjem – nogle til en hverdag på gaden.
Trods alt dette fortsætter vores arbejde med at uddanne børn og unge til et bedre liv, til en fremtid og et håb.

Se billeder og få nogle indtryk fra året der er gået og dermed håber vi at dette kan udbrede fortællingen om at det virker, at det gør en forskel at vi støtter arbejdet, at Ys Men støtter arbejdet.

Se billeder...

Tilbage til nyhedslisten